זה ידוע שאנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים, ובאינטרנט הראייה הוא החוש היחיד שמכוון את הגולש אם לרכוש או לא לרכוש את המוצר ולכן לא מספיק שהעוגה שלך תהיה טעימה וגם לא מספיק שתראה מדהים, היא חייבת להיות גם מצולמת מעולה.

מדריך לצילום עוגות

לא צריך מצלמה מאוד משוכללת בשביל להוציא תמונות טובות וגם לא ציוד סופר מקצועי. אגדנו עבורכן 6 טיפים שיעזרו לעוגות שלכן להראות מדהימות כפי שהן במציאות.

מה צריך בשביל לצלם עוגה?

  1. תאורה -

    צלמים מקצועים משתמשים בתאורת סטודיו: ספוטים, פלאשים מקצועיים, מטריות אור ועוד מגוון רב של ציוד מקצועי שאיננו בהישג ידינו. לשמחתינו, במקרה של צילום אוכל התאורה מומלצת ביותר היא מה שמכונה בעגה המקצועית "תאורת חלון" שהיא למעשה פשוט אור טבעי הנכנס דרך החלון ויוצר אור רך ומפוזר שהוא התאורה המושלמת לעוגות שלנו. הדרך המחמיאה ביותר להאיר את העוגה היא על ידי אותו אור טבעי שמגיע מאחור או מהצד.

    תאורה אחורית בעת צילום עוגה תאורת חלון המגיעה מאחורי המוצר
    תאורת צד בעת צילום עוגה תאורת חלון המגיעה מהצד

    לעולם אל תשתמשו בפלאש!!! הוא משטיח את התמונה ומבטל את הצללים הטבעיים של העוגה, או בפשטות - זה נראה רע!

    השעות הטובות ביותר לצלם הן שעות הבוקר המוקדמות או שעה עד שעתיים לפני שקיעה. אלו הן השעות בהן יש הרבה אור מצד אחד אך הוא לא אור חזק עד כדי כך ש"שישרוף" לנו את הצילום (כמו אור צהריים)

  2. זווית צילום -

    הזויות המומלצת ביותר לצילום לאוכל נעה בין 45 ל60 מעלות גובה, לא ממבט מעל ולא ממבט חזיתי לגמרי. תווך הגובה הזה נותן לתמונה עומק ומאפשר תצוגה מחמיאה גם של דופן העוגה וגם של חלקה העליון.

    צילום עוגה בזווית 45 מעלות 45 מעלות
    צילום עוגה בזווית 60 מעלות 60 מעלות

    אם כי לפעמים כדאי גם לנסות זוויות אחרות, צילום מלמעלה הוא שטוח יותר ויותר גרפי אך לפעמים הוא מתאים יותר- אם העוגה היא יחסית נמוכה או בתוך תבנית ודווקא הקישוט שלה למעלה הוא החלק המרשים. או לחילופין, את רוצה להציג משהו גרפי יותר שמדגיש מגוון או צבע:

    צילום של עוגה שטוחה מלמעלה
    צילום מתוקים מלמעלה על מנת להראות צבעוניות
  3. עומק שדה נמוך -

    עוד מונח גדול של צלמים אבל לא להיבהל, מכירים את הצילומים היפים האלה כשהנושא חד והרקע מטושטש? אז זה זה. איך עושים את זה? אז ככה, צריך להעביר את המצלמה למצב בו אתה שולט בצמצם (AV) ומכוונים את המצלמה לערך נמוך כמו 2.8 - 3.5. כן, ניחשתם נכון - את זה אי אפשר לעשות עם הסמארט פון, אפשר אמנם להשתמש באפקטים דומים כמו -blur (טשטוש מסביב לאובייקט) אבל זה לא יוצא אותו דבר.

    צילום בעומק שדה נמוך
  4. סטיילינג -

    עמלתם ונתתם את נשמתכם כדי שזו תהיה העוגה המושלמת, אז אל תצלמו אותה סתם על השיש עם כל הבאלגן ברקע, תנו לה את התפאורה המתאימה לה.

    רבים מצלמים את העוגות על גבי רקע לבן אבל לבן הוא לאו דווקא הרקע המחמיא ביותר. נסו למצוא רקע עם קונטרסט קל לעוגה. הוא יבליט אותה ויגרום לה "לקפוץ" לעין של הגולש על גבי המסך (הלבן). ישנם רקעים שניתן לרכוש שמדמים פרקט או קיר לבנים, ניתן לרכוש חתיכת טפט זול (10 עד 15 ש"ח למטר בחנויות הובי ופנאי) שיעשה את העבודה.

    אך יש לא מעט דברים פשוטים שניתן להשתמש בהם בבית. בד יוטה, מפת שולחן או סדין חלק או בעל דוגמא עדינה שלא תגנוב את תשומת הלב מהמוצר (כמו נקודות קטנות). צרו מעין מדרגה שעליה ניתן לפרוש את הרקע (מפה / סדין) והניחו עליו את העוגה. הקפידו לפרוש את הרקע בצורה מעוגלת ולא בזוית של 90 מעלות בכדי ליצור תחושה של רקע בעל עומק.

    צילום עוגת יום הולדת על רגע יוטה רקע בד יוטה
    צילום עוגת יום הולדת רקע קיר לבנים רקע של קיר לבנים

    אפשר לשלב גם אביזר או שניים שישלימו את האוירה: כלי הגשה מתאימים לעוגת חג או שבת, קונפטי או בלונים לעוגת יום הולדת, חפצים המתקשרים לנושא העוגה או כל העולה על רוחכם, רק עשו זאת במידה בכדי לא לגנוב מתשומת הלב של העוגה. הנה דוגמאות מדליקות לתפאורה מעולם התוכן של נושא העוגה:

    תפאורה לפי נושא לצילום מאפינס פיראטים
    תפאורת ים לצילום לקאפקייקס פיראטים
  5. Learn from the best! -

    למדו מהטובים ביותר. עכשיו אחרי שאתן כבר יודעות קצת יותר, הסתכלו על תמונות של עוגות שמאוד מרשימות אתכן, תמונות של צלמים מקצועיים או בלוגריות שאתן אוהבות ונסו לנתח מה עושה את התמונה כל כך טובה, איזו תאורה, זוית הצילום ואיזה סטיילינג ממשו בשביל לתת לעוגה את הכבוד המתאים לה, ונסו לממש את אותם עקרונות על העוגות שלכן.

  6. תצלמו הרבה! -

    מה אכפת לכם. אנחנו כבר לא בעידן בו כל צילום נשלח למעבדה. תבדקו הרבה זויות, מהרבה כיוונים, תצלמו, תצלמו, תצלמו.... אנחנו כבר נעזור לכם לבחור. כי תמונות טובות יותר, מוכרות יותר.